Överleva långa flygresor

Att flyga långt kan vara jobbig upplevelse. Men kan man bara förbereda sig själv ökar man chansen att överleva flygresan med så lite besvär som möjligt. Här följer några ovärderliga tips.

Tristess

Att bli uttråkad kan ofta vara en risk när man måste spendera timme ut och timme in på flyget. Att veta sin egen tolerans för tristess och lite variation är helt klart något man vill ha insikt i innan man kliver ombord. Även om det kan finnas möjligheter att se på tv-serier eller filmer ombord är det smart att tänka på hur man kan ta med sin egen underhållning. Musik att lyssna på, en bok att läsa eller ett mobilspel man kan spela kan alla hjälpa till att skapa lite mer variation. Tristessen kan vara extra påtaglig om man är rökare då det självklart inte går att röka ombord.

Bekväm ombord

Att vara bekväm under flygresan hjälper avsevärt för den upplevda tiden det tar att komma fram. Att se till att man har på sig mjuka och bekväma kläder är varmt rekommenderat. Och med tanke på att temperaturen på planet kan variera stort från flyg till flyg är det också bäst att ta på sig mer än ett lager. Som gärna är enkelt att ta av eller på i sitsen.

Drick mest vatten

Kaffe och alkohol är något man lätt kan få tag på ombord på planet, men de gör inte mycket för att förbättra flygupplevelsen. Koffeinet gör det svårare att slappna av och alkohol torkar ut kroppen. Vilket är två saker man absolut vill undvika. Vatten är överlägset bäst under flygresan.