Åk på en temaresa

Något alla borde prova att göra är en temaresa. Välj ett favoritintresse och planera resan runt detta. Det kan handla om allt från sportevenemang till teater eller musikalresor som du kan kombinera med sol och bad eller varför inte lite shopping.

Sport

Ett av de populäraste intressena i världen är sport, både som tittare och utövare. Varför inte göra en riktig sportresa i vinter eller nästa semesterperiod? Markera ut på en karta vilka intressanta matcher som finns, båda nära och långt bot, och rangordna vilka du helst vill se. När det kommer till stora ligor brukar matcherna avlösa varandra dag efter dag, så det kan vara svårt att hinna från ett ställe till ett annat om man bara har bil eller kollektivtrafik att välja bland. Det kan vara bra att anlita ett företag som är bra på dessa paketresor för att lägga upp resan på bästa sätt. En av matcherna borde man dock se utomlands.

Genom företag som GoSport kan man exempelvis boka en biljett, flyg och hotellövernattning i samma paket. Du kan se en av Premier League-matcherna som pågår just nu, eller invänta nästa fotbollssäsong i hopp om att få en biljett till den stora finalen. Finns det något häftigare än att få se sitt favoritlag på plats på hemmaarenan, känna pulsen och stämningen i publiken och sedan gå ut på den lokala puben och förhoppningsvis fira vinsten med andra supporters. Samla grabbgänget eller ta med familjen på en riktig upplevelse av både sport, sightseeing och shopping.

Festival

Man är aldrig för gammal för att åka på festival, det är bara en tråkig attityd. Vem som helst kan ha roligt på festivalområdet och får även se sina stora favoriter (och kanske hitta några nya!). Varje sommar dyker det upp massor med festivaler. Sweden Rock är en av de största, men man kan också välja små stadsfestivaler. Ett tips är att hålla utkik efter djurparkernas sommarprogram: de lockar till sig många kändisar. Här finns också massor av olika variationer på festivaler, allt från hårdrock till visfestivaler som passar alla. Många konserter som passar hela familjen spelas också runt om i vårt land hela sommaren lång. Här är det mysigt att gå flera generationer och packa picknickkorgen för en mysig dag.

Loppisfyndaren

Det här är lite svårare att planera. Det slår upp loppisar över hela landet så fort det blir lite varmare, men de är oftast bara annonserade längs vägar och lokaltidningar. Svenska Loppisar försöker hålla koll på de större, som har klara öppettider och pågår året runt. Annars kan det vara roligt att välja lite småvägar under sin roadtrip och hålla tummarna att man snubblar över en liten loppisskylt. Man kan göra roliga fynd och om inget annat, får man chansen att träffa mycket människor som man kan prata fynd, gamla ting och historia med samtidigt som man får se sig omkring i vårt vackra land.

Eko-resa

En eko-resa till Costa Rica kan vara en unik och minnesvärd upplevelse. Landet är känt för sin biodiversitet och har många skyddade områden, inklusive nationalparker och djungelreservat.

Det finns många olika sätt att uppleva Costa Ricas ekosystem på en eko-resa. Ni kan vandra i nationalparker och djungelreservat, där ni kan se en mängd olika djur och växter. Ni kan också göra en utflykt till en biologisk station, där ni kan lära er om olika djurarter och deras livsmiljö.

Ett annat sätt att uppleva Costa Ricas ekosystem är att delta i olika aktiviteter som är miljövänliga, som att göra en utflykt med en lokal guide som använder ekologiska metoder för att fånga in djur och växter. Ni kan också göra en utflykt till en hållbar gård, där ni kan lära er om ekologisk odling och hållbar produktion av mat.

Det finns också många eko-vänliga boenden att välja mellan i Costa Rica, inklusive lodges och hotell som har miljövänliga praktiker och som använder hållbara material och energikällor. Genom att välja ett sådant boende kan ni bidra till att bevara Costa Ricas ekosystem och samtidigt få en unik resa.

Att åka på en eko-resa till Costa Rica kan vara en givande och minnesvärd upplevelse. Ni kan uppleva landets fantastiska ekosystem och bidra till att bevara det genom att välja miljövänliga aktiviteter och boende.