Upplev Göteborg

Som Sveriges näst största tätort, räknas Göteborg. Staden ligger vid Göta älvs mynnig på västkusten och erbjuder besökarna massor att uppleva. Du hittar allt ifrån shopping till Slottsskogen och en massa där emellan. Det finns något för de allra flesta här.

Med sitt stora utbud är det lätt att hitta ett lyxigt boende, besöka sevärdheter, spela på casino och helt enkelt uppleva Göteborg med allt staden har att erbjuda. Staden benämns också som Sveriges framsida och är en trevlig stad där det ständigt är något på gång.

Nöje i Göteborg

Liseberg är en av Nordens största nöjesparker och här kan du åka många olika attraktioner som AeroSpin, Blomsterkarusellen och besöka Barnens paradis, som alla är nyheter 2016. Här kan du också se Lotta på Liseberg och se artister uppträda. Åk Paddan och se Göteborg från vattnet eller besök Universum som presenterar teknik och naturvetenskap. Välj att gå och se någon show på Rondo eller se Macken på Lisebergsteatern. Urvalet av nöjen är stort.

Upplevelser

Det finns många olika upplevelser att välja på i Göteborg. För den golfbitne finns det flera olika golfbanor att välja mellan och du som vill se Göteborg med guide, kan med fördel boka en tur med Excellent guidning och gå runt till fots och se stadens godbitar. Vill man besöka ett slott kan man boka en guidad tur på Nääs slott. Här får du se Skandinaviens förmodligen mest orörda och kompletta slott, som bevarats sedan August Abrahamson, slottets senaste ägare, dog 1898.

Mat att minnas

För dig som tycker om skaldjur och fisk är Göteborg, ett paradis, tack var sin närhet till havet. Maten som serveras på fisk- och skaldjursrestauranger runt om i staden håller absolut världsklass. Barabicu serverar mat lagad över öppen eld enligt pan-amerikanskt koncept. I hamnen hittar du Kajskjul 8 som serverar västkustska pärlor liksom enklare favoriter som räklåda. Här kan du också  se en krogshow med någon av Sveriges främsta artister.