Tips för första Englandsresan

England har alltid varit ett populärt turistmål bland svenskar och varje år är det många av oss som åker över Nordsjön för semester eller bara en weekendresa. Har man aldrig besökt England förut kommer här några tips man kan tänka på.

Försök inte hinna med allt

Välj ut ett par olika aktiviteter som verkligen låter lockande och satsa huvudsakligen på att hinna med dem. Försöker man göra allt man kan komma på blir det bara stressande. Är man mer selektiv sparar man ju dessutom en hel del till framtida besök. Ser man exempelvis mycket på fotboll kan det ju vara en häftig upplevelse att se en Premier League match spelas live, och det finns faktiskt svenska återförsäljare av dessa biljetter, som GO Sport Travel.

Överväg en dagsutflykt utanför London

Första besöket till England brukar nästan alltid vara en Londonresa. Och det är absolut ett bra val då det finns mängder av saker att se och göra i huvudstaden. Men är man på besök ett antal dagar kan det vara roligt att även ge sig ut till andra delar av landet. En klassiker är så klart att besöka Stonehenge, men vad man än väljer är det klokt att kolla upp redan innan resan hur man bäst tar sig dit och tillbaka.

Black cabs är ett bra sätt att ta sig runt

När avstånden börjar bli lite väl mycket för att ta sig runt till fots behöver man ett bra alternativ. Black cabs är några av de mest ikoniska delarna av Londons gator och ett utmärkt sätt att ta sig runt. Bussarna kan nämligen vara något opålitliga då tidtabellerna inte alltid går att lita på. Black cabs är inget man kan boka utan får vinka ned en som kör runt. För att se om de är lediga eller inte tittar man bara om skylten som lyder ”for hire” på taket är tänd eller inte. Är den tänd är det bara att få taxichauffören att lägga märke till en.