Semestra på västkusten i år

Vi lever i ett avlångt land, med många olika typer av natur och kultur att uppleva. På den svenska västkusten hittar vi flera av landets mest populära semesterorter. Från Malmö i söder till Strömstad och norska gränsen i norr finns det både storstäder, gamla fiskebyar och dramatisk natur.

Sevärdheter längs med västkusten

Bohusläns karga klippor och kustsamhällen med vita hus är för många sinnebilden av västkusten. Här finns det dessutom gott om sevärdheter av olika slag. Exempelvis den lilla orten Fjällbacka, känd från Camilla Läckbergs deckarserie. Fjällbacka, liksom flera andra av de bohuslänska kustsamhällena, växte fram i samband med sillfiskeperioderna. Även idag finns flera trålare med hemmahamn i Bohuslän.

Förutom salta bad och pittoreska små samhällen finns vandringsmöjligheter i storslagen miljö längs med Bohusleden. Denna vandringsled sträcker sig hela 37 mil, genom hela Bohuslän.

Hitta boende

Ett trevligt boendealternativ när du semestrar på västkusten är att hyra en stuga eller ett hus. På Stugknuten hittar du mängder av fina alternativ. Att hyra semesterboende av privata hyresvärdar kan för vissa kännas något osäkert, men via denna tjänst blir det både tryggt och smidigt. Det bästa av allt är att du kan hitta boenden som passar både storleken på ditt sällskap och din budget.