Hemester: att semestra hemma

Förra året lärde vi oss att det går bra att spendera semestern hemma i Sverige, och den lärdomen bör vi nyttja också i år. Att undvika trånga flygplatser, långa flygresor och långväga semesterorter är inte bara fördelaktigt gällande pandemismittan utan även miljön, svensk turism och plånboken. Men vart ska man ta vägen? Stugknuten har ett utbud som kan inspirera vem som helst.

Semester i Sverige

Att välja en svensk semester har alltså många fördelar för resenären. Att ”stanna hemma” behöver inte alls innebära att sitta i sin lägenhet dag ut och dag in, utan ta istället tillfället att resa iväg till en ny ort och utforska dess sevärdheter, att åka till en nyöppnad restaurang, att cykla till närmsta badplats, eller att ta en promenad i det område just du valt att utforska.

I Sverige har vi under sommaren både varmt väder och ljusa nätter. Vi har glittrande vatten och långa kuster, och dessutom lika härliga skogar. Våra städer är spännande och de bara väntar på att få ge oss minnen för livet. Faktum är att vi har allt man kan önska sig av en perfekt semester, bara runt hörnet. Så välj någon passande plats, långt borta eller nära ditt hem, och njut av en idyllisk ledighet i solen!