Att tänka vid resor och hotell bokning

Det kan vara en hel del att tänka på vid resor och när man bokar hotell. Det finns saker som är viktigare än annat och vi ger dig några bra tips inför din resa och ditt hotellboende. Idag så kan du boka det mesta online både resan och ditt hotell. Det är självklart att man kan gå till en resebyrå och de löser allt detta åt dig. Med onlinebokningen så kan du framförallt komma billigare undan. Men det gäller att hålla lite koll.

Ha koll på det land du ska åka till

Det finns fördelar om du reser tillbaka till ett land som du besökt tidigare. Besöker du ett nytt land så kan det vara viktigt att läsa på vilka regler och lagar som finns i landet. Det kan finnas saker som vi tar för givet här hemma i Sverige som ser helt annorlunda ut i ett annat land. Det kan vara så att det är rökförbud på det flesta ställen och huruvida man får använda sig av e-cigaretter eller inte kan också se olika ut mellan olika länder. Ju mer du läser om olika länder så får du en bar kolla på det land du ska åka till..

Att tänka på vid bokning av resa

Försök att få en bra överblick genom att jämföra olika alternativ för din resa. Du kommer att se att det finns många prisvärda resor och det kan vid första anblicken vara svårt att avgöra vilken som är den bästa för dig. Ju tidigare du kan boka din resa desto bättre pris kan det bli. Se till att spara alla bokningsnummer och du kan med fördel skriva ut alla dina bokningar så du har dessa fysiskt. Kontrollera också hur avbokning fungerar, i vissa fall så kan man avbeställa sin resa eller boka om mot en avgift.

Att tänka på vid bokning av hotell

Det finns många jämförelsesajter där du kan få veta hur andra har upplevt deras hotellövernattningar. Tripadvisor är en av de större. Där kan du få omdömen om de hotell som du är intresserad av. Det är en fördel att kolla upp och jämföra ett antal hotell innan du bestämmer dig för vilket du ska boka.