Tips för en bekvämare resa

En semester till fjärran land kan vara som medicin för kroppen. Du får slappna av, dricka drinkar vid poolen, möta andra kulturer och vila upp dig med nära och kära. Resan dit kan dock ta ut sin rätt, många gånger krävs det flera timmar i ett trångt flygplan med dålig ventilation. Det finns flera knep du kan ta till för att överleva en lång flygresa!

Rökning

Om du är rökare är det svårt att hålla lugnet i tio timmar nu när det är rökförbud på plan sedan många år tillbaka. På flygplatsen brukar det finnas rökrum du kan gå till, men det hjälper ju inte om två timmar när du är röksugen igen. Förut kunde du komma undan med att ha en e-cigarett istället eftersom dessa bara släpper ut vattenånga och några kemiska ämnen, men numera är även vaping och e-cigaretter förbjudna. Därför kan du behöva nikotinplåster eller ännu bättre, nikotintuggummin, för att klara dig. Tuggummit fungerar också för att minska trycket i hörselgångarna så att det inte slår tätt hela tiden.

Benutrymme

Om du vill ha så mycket benutrymme som möjligt ska du gå in först i planet för att få sätena längst fram. Om du måste boka specifika säten kan du be om att få sätena längst fram. När det inte finns några rader framför kan du sträcka ut dig lite mer. Vill du ha extra mycket benutrymme behöver du uppgradera biljetten till business- eller first class.